Inloggen

Notifier NF3000 firmware update
Graag willen wij u er op attenderen dat enige tijd geleden nieuwe firmware is uitgekomen voor de NF3000. De laatste versie V5.30 (vermoedelijk de allerlaatste versie voor dit paneel) heeft een betere stabiliteit dan de eerdere versies.

 

Heeft u bij uw klanten brandmeldcentrales met een oudere softwareversie dan V5.30 dan adviseren wij u het volgende:

  • < 5.26 advies om deze te vervangen voor V5.30.
  • < 5.15 zéér dringend advies om deze te vervangen voor V5.30.


Verschillende soorten firmware NF3000

Software versie 3.xx:
Dit is de oudste versie (CLIP), de zogenaamde MS-DOS versie. Deze is uitsluitend te programmeren met software welke onder MS-DOS draait. In sommige gevallen is deze software ook functioneel onder een versie van Windows, echter dit is niet altijd zo. Advies; vervang deze zo snel mogelijk. Als u een upgrade uitvoert én u heeft de database kunnen veiligstellen, dan is deze grotendeels te converteren naar een latere firmware versie. Als u de centrale niet (meer) kunt uitlezen wegens het gebrek aan een PC met MS-DOS, dan dient de centrale na de update opnieuw geprogrammeerd te worden. Better safe than sorry; het is verstandig om de update uit te voeren nu het nog kan. Voert u geen firmware upgrade uit? Dan kunnen er problemen ontstaan die ter zijner tijd veel meer tijd in beslag gaan nemen. Neem in overweging dat bijvoorbeeld de kans aanwezig is dat uw service technicus een (nachtelijke) storing gaat oplossen op locatie zonder softwaretoegang.

Software versie 4.xx:
De Windows versie van het CLIP protocol. Deze softwareversie is te benaderen met de huidige Windows tools.

Software versie 5.xx:
Met software versie 5 heeft Notifier het OPAL protocol geïntroduceerd. Tegelijkertijd heeft de centrale veel meer mogelijkheden gekregen. Sinds de introductie zijn er een groot aantal firmware versies geweest. Met elke update is de firmware robuuster geworden. Dit houdt onder andere in dat het systeem minder gevoelig is geworden voor lus problemen én kan het systeem beter duiden waar een eventuele storing zich bevind. Een update heeft dan ook vele voordelen, niet alleen als het systeem storingsvrij zijn werk doet, maar ook in het geval dat er een storing aanwezig is.

*Software versie 5 is met dezelfde Windows software te benaderen als versie 4.


Zijn oudere software versies onveilig?
Nee, eerdere versies zijn net zo veilig als de laatste versie. Het systeem wordt met nieuwe software robuuster. Robuustheid heeft niets met (on)veiligheid te maken. Software versie 3.xx wordt echter steeds lastiger benaderbaar voor aanpassingen, een dringende reden om uw klantenbestand te controleren op deze versie. Eerdere versies dan 5.26 zijn gevoeliger voor EMC interferentie storingen. Het is dan ook mogelijk dat u nog nooit eerder aanleiding heeft gehad voor het vervangen van de firmware.


Als ik update van versie 3.xx of 4.xx naar 5, krijg ik dan de functionaliteiten van versie 5?
Nee, bij de introductie van versie 5 is de hardware van het moederbord aangepast om OPAL te ondersteunen. Heeft u een paneel met versie 3 of 4 dan wordt OPAL niet ondersteund. Het systeem zal uiteraard functioneren onder het CLIP protocol. Wel zijn er enkele verbeteringen qua stabiliteit én zult u constateren dat het software menu iets is aangepast.

Hoe vervang ik de firmware?
Dit gebeurd hardware matig door het vervangen van een EPROM.

  • EPROM NF3000 (artikel 2010299) direct bestellen


Notifier NF2000 firmware
De laatste firmware versie is 4.67 (final). Heeft u een eerdere versie dan adviseren wij u deze te vervangen voor de laatste versie. Daar de NF2000 een uitlopend product is, is versie 4.67 de allerlaatste versie die beschikbaar is.

 

Verschillende soorten firmware NF2000:

Software versie 3.xx:
Dit is de oudste versie (CLIP), de zogenaamde MS-DOS versie. Deze is uitsluitend te programmeren met software welke onder MS-DOS draait. In sommige gevallen is deze software ook functioneel onder een versie van Windows, echter dit is niet altijd zo. Advies; vervang deze zo snel mogelijk. Als u een upgrade uitvoert én u heeft de database kunnen veiligstellen, dan is deze grotendeels te converteren naar een latere firmware versie. Als u de centrale niet (meer) kunt uitlezen wegens het gebrek aan een PC met MS-DOS, dan dient de centrale na de update opnieuw geprogrammeerd te worden. Better safe than sorry; het is verstandig om de update uit te voeren nu het nog kan. Voert u geen firmware upgrade uit? Dan kunnen er problemen ontstaan die ter zijner tijd veel meer tijd in beslag gaan nemen. Neem in overweging dat bijvoorbeeld de kans aanwezig is dat uw service technicus een (nachtelijke) storing gaat oplossen op locatie zonder softwaretoegang.

Software versie 4.xx:
De Windows versie van het CLIP protocol. Deze softwareversie is te benaderen met de huidige Windows tools.

Hoe vervang ik de firmware?
Dit gebeurd hardware matig door het vervangen van een EPROM.

  • EPROM NF2000 (artikel 2010298) direct bestellen