Inloggen

Training beheerder BMI

De betrouwbaarheid van een brandmeldinstallatie in een gebouw valt of staat bij het aantal onechte of ongewenste meldingen en storingen die de installatie gedurende de levensduur geeft.
Deze meldingen worden vaak niet door de techniek van de brandmeldinstallatie veroorzaakt, maar door gebrekkig beheer en onderhoud van de installatie.

De overheid stelt steeds hogere eisen aan het beheer en onderhoud van brandmeldinstallaties. Regels voor het beheer en onderhoud liggen vast in de normen NEN 2535 en NEN 2654.

Deze cursus is bestemd voor personen die verantwoordelijk zijn voor het beheer, controle en onderhoud van brandmeldinstallaties overeenkomstig NEN 2654-1 en NEN 2654 -2.

Het voldoen aan de criteria Beheerder Brandmeldinstallatie kan worden aangetoond met het diploma van het Nederlandse Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) of door een cursus
en instructie gegeven door het branddetectiebedrijf.

Beheerder Brandmeldinstallatie

Een beheerder brandmeldinstallatie is belast met de bediening de periodieke controle en het preventief onderhoud van een brandmeldinstallatie. Daarnaast fungeert hij als eerste aanspreekpunt voor de brandweer, bijvoorbeeld in situaties waar twijfel bestaat over de echtheid van een brandmelding en de noodzaak voor de brandweer om uit te rukken.

Bedrijven die verplicht zijn een brandmeldinstallatie in het gebouw aan te leggen, dienen ook te zorgen dat er een de beheerder brandmeldinstallatie is, die aantoonbaar is opgeleid.

Doelgroep

De cursus Beheerder Brandmeldinstallatie is gericht op medewerkers die verantwoordelijk zijn of worden voor het beheer van de brandmeldinstallatie. Een technische achtergrond is hiervoor NIET noodzakelijk.
Een beheerder heeft wel bij voorkeur affiniteit met (brand) beveiliging is betrokken bij de BHV organisatie of maakt deel uit van de technische dienst.

Overzicht lesstof

·         Voorschriften, normen en eisen die gesteld worden aan de brandmeldinstallatie;

·         De werking van automatisch melders;

·         Brandmeldinstallatie met de sturingen en signaleringen;

·         De bediening van brandmeld panelen, brandweer panelen en neven panelen;

·         Testen van de brandmeldinstallatie;

·         Het beheer van de documenten;

 

De kosten voor de cursus inclusief lunch, deelnamecertificaat en cursusboek NIBHV bedragen €324,- excl. btw per deelnemer. Informeer naar de prijs van een trainingsboeking voor meerdere personen!

De training vindt plaats op het kantoor van SecPro B.V., Dubloen 11, 5751PX in Deurne.