Inloggen

Nederlandse handleiding AJAX Hub

 

Volg de stappen in deze Nederlandse handleiding en installeer de AJAX Hub zelf.

AJAX Hub Nederlandse handleiding

De AJAX Hub is het centrale apparaat van het AJAX beveiligingssysteem,

coördinatie van de werking van de aangesloten apparaten en interactie met de gebruiker.

 

De AJAX Hub heeft internettoegang nodig om verbinding te maken met de cloudserver van AJAX, genaamd AJAX Cloud. Voor het opzetten, de controle vanaf elk punt van de wereld, het verzenden van gebeurtenismeldingen en het updaten van de software. AJAX Cloud bevindt zich op de locaties van Amazon Web Services. Persoonlijke gegevens en logboeken worden opgeslagen onder multilevel bescherming, en de informatie-uitwisseling met de Hub wordt uitgevoerd via een gecodeerd kanaal op een 24-uurs basis.

 

Voor de communicatie met AJAX Cloud maakt het systeem gebruik van een ethernetverbinding en een GSM-netwerk van een mobiele operator. Gebruik, indien mogelijk, beide kanalen. Zij zorgen voor een betrouwbaardere communicatie tussen de Hub en AJAX Cloud.

 

 

De Hub kan worden bestuurd door de AJAX App.


De Hub kan worden bestuurd door de app voor iOS, Android, MacOS en Windows. De applicatie maakt het mogelijk om snel te reageren op meldingen van het beveiligingssysteem. 

Met de Hub-instellingen kunnen gebruikers de meldingen aanpassen. Kies wat voor u het handigst is: pushmeldingen, SMS of oproepen. Als het AJAX-systeem is aangesloten op de meldkamer van een beveiligingsbedrijf, wordt het alarmsignaal rechtstreeks naar het beveiligingsbedrijf gestuurd, waarbij de server wordt omzeild.

 

Er kunnen maximaal 100 AJAX-apparaten worden aangesloten op de Hub. Het beveiligde Jeweller-protocol zorgt voor een betrouwbare communicatie tussen de apparaten. Het heeft een werkbereik van maximaal 2 km.

AJAX Hub handleiding applicatie


 

Hub-aansluitingen en operationele aanwijzingen

 
1.
 Logo met een LED die de Hub status aangeeft

2. SmartBracket bevestigingspaneel (geperforeerd deel is nodig voor de bediening van de sabotage bij pogingen om de Hub te demonteren).

3. Aansluiting voor het aansluiten van een voedingskabel

4. Aansluiting voor het aansluiten van een Ethernet-kabel

5. Slot voor het installeren van een kaart van een mobiele serviceprovider (Micro SIM-type)

6. QR code

7. Knop voor sabotage

8. Aan/uit-knop

AJAX Hub logo Aanwijzing

AJAX Hub handleiding logo indicatie

Wanneer u op de aan/uit-knop klikt, brandt het AJAX-logo eventjes groen. Direct daarna verandert het logo van kleur naar rood, wat aangeeft dat de Hub aan het laden is. Wanneer het laden is voltooid, is de kleur van het logo afhankelijk van de verbinding met Ajax Cloud.

 

Als de Hub niet is aangesloten op de stroomvoorziening, licht het logo 3 minuten op en knippert vervolgens om de 20 seconden.

Communicatie met AJAX Cloud


Indicaties:

LED wit: 2 communicatiekanalen zijn aangesloten (Ethernet en GSM).

LED groen: Eén communicatiekanaal is aangesloten.

LED rood: De hub is niet verbonden met het internet of er is geen communicatie met de server.Aansluiten van de hub op het netwerk

1. Open het dekseltje van de hub door het met kracht naar beneden te schuiven.

Wees voorzichtig en beschadig de sabotage beveiliging die de Hub beschermt tegen demontage niet.

AJAX Hub handleiding internet aansluiten

 

2. Sluit de voedings- en ethernetkabels aan op de aansluitingen.

1 . Stroomaansluiting

2 . Ethernet-aansluiting

3 . SIM-kaartsleuf

AJAX Hub handleiding stroomaansluiting

3. Houd de aan/uit-knop 2 seconden ingedrukt totdat het logo oplicht.

De hub heeft ongeveer 2 minuten nodig om de beschikbare communicatiekanalen te identificeren.
De heldergroene of witte kleur van het logo geeft aan dat de hub is verbonden met de server.

AJAX Hub handleiding inschakelen apparaat

Als de ethernetverbinding niet automatisch tot stand komt, schakel dan de proxy, filtering op MAC-adressen uit en activeer de DHCP in de routerinstellingen - de Hub ontvangt een IP-adres. Bij de volgende installatie van de Hub in de webapplicatie of mobiele applicatie kunt u een statisch IP-adres instellen.

 

Om de Hub aan te sluiten op het GSM netwerk, heeft u een microsimkaart nodig met een uitgeschakeld PIN code verzoek (PIN code verzoek kan worden uitgeschakeld met behulp van uw mobiele telefoon) en voldoende bedrag op de rekening om te betalen voor de GPRS, SMS diensten en gesprekken.

 

Als de Hub geen verbinding maakt met de AJAX Cloud via het GSM-netwerk, gebruik dan Ethernet om de netwerkparameters in de web- of mobiele applicatie in te stellen. Om het toegangspunt, de gebruikersnaam en het wachtwoord correct in te stellen, dient u contact op te nemen met de supportdienst van de operator.

AJAX Account


Het AJAX-beveiligingssysteem wordt ingesteld door de app waarmee de beheerder verbonden is. Het account met de informatie over de toegevoegde hubs wordt in versleutelde vorm op de cloud server AJAX Cloud geplaatst.

 

De gebruikersparameters van het AJAX-beveiligingssysteem en de aangesloten apparaten worden lokaal op de hub opgeslagen en zijn er onlosmakelijk mee verbonden. Een wijziging van de hub-beheerder leidt niet tot een storing in de instellingen van de aangesloten apparaten.

 

Maak een account aan in het Ajax-systeem in de mobiele app volgens de stap-voor-stap begeleiding. Als onderdeel van het proces moet u uw e-mailadres en mobiele telefoonnummer bevestigen.

Uw account kan de rollen combineren - beheerder van een Hub, gebruiker van een andere Hub.


De Hub toevoegen aan de applicatie van het AJAX-beveiligingssysteem

1. Log in op uw account.

2. Open het menu Add Hub en selecteer de geschikte methode - handmatig of stap-voor-stap handleiding.

3. Bij de registratie typt u de naam van de hub in en scant u de QR-code onder het deksel

(of voert u handmatig een registratiesleutel in).

AJAX Hub handleiding QR code scannen

4. Wacht tot de hub is geregistreerd en op de toepassing wordt weergegeven.

AJAX Hub Installatie


Voordat u de hub installeert, moet u zich ervan verzekeren dat u de optimale locatie hebt gekozen: de SIM-kaart toont een consistente ontvangst, alle apparaten zijn getest op radiocommunicatie en de hub is verborgen voor direct zicht.

 

De hub moet betrouwbaar aan het oppervlak (verticaal of horizontaal) worden bevestigd. Het gebruik van dubbelzijdig plakband wordt sterk afgeraden - het garandeert geen veilige bevestiging en vereenvoudigt de demontage van het apparaat.

 

Plaats de Hub niet:

- Buiten het terrein (buiten)

- Dichtbij of binnenin metalen voorwerpen of spiegels die verzwakking en afscherming van het signaal veroorzaken.

- Op plaatsen met een laag GSM-signaal en een hoog radio-interferentieniveau.

- Binnen elke ruimte waar de temperatuur en de vochtigheidsgraad buiten de toegestane grenzen liggen.

 

Installatie van de Hub:

Plaats de Hub op de deksel en bevestig deze met meegeleverde schroeven.

Bevestig de afdekking van de Hub op het oppervlak met behulp van meegeleverde schroeven. Als u andere bevestigingsaccessoires gebruikt, zorg er dan voor dat deze de deksel van de Hub niet beschadigen of vervormen.

 

AJAX Hub handleiding bevestigingsdeksel

 

De bevestiging van de deksel van de Hub met schroeven voorkomt het per ongeluk verschuiven van de Hub en minimaliseert het risico op diefstal.

Als de hub stevig is bevestigd, wordt bij het demonteren van de body van het oppervlak de sabotage geactiveerd en ontvangt u de betreffende melding.

Kamers in de AJAX Applicatie


De kamers verbinden de aangesloten apparaten met elkaar. De app kan tot 50 kamers creëren, waarbij elk apparaat zich slechts in één kamer bevindt.

Zonder het creëren van een ruimte, zult u niet in staat zijn om apparaten toe te voegen aan de Ajax Security System app.

AJAX Hub handleiding kamers aanmaken

Een kamer maken en inrichten van een kamer

De kamer wordt aangemaakt in de mobiele app via het menu Add Room.

Geef de kamer een naam en voeg eventueel een foto toe (of maak een foto) - u vindt de gewenste kamer gemakkelijker terug in de lijst.

Door op de tandwielknop te drukken, gaat u naar het instelmenu van de kamer.

Om een kamer te verwijderen, verplaatst u alle apparaten die erin zijn opgeslagen naar andere kamers via het instellingenmenu van het apparaat.

Als u de kamer verwijdert, worden alle instellingen gewist.

Apparaten aansluiten op de Hub


Tijdens de eerste registratie van de hub in de mobiele app wordt u gevraagd om apparaten toe te voegen om de kamer te bewaken. U kunt dit echter weigeren en later terugkomen op deze stap.

Er kan alleen worden toegevoegd als het systeem is uitgeschakeld.

AJAX Hub handleiding apparaat aansluiten

1. Open een kamer in de mobiele app en selecteer de optie Apparaat toevoegen.

2. Geef het apparaat een naam, scan de QR-code (of voer de ID handmatig in), selecteer de kamer en ga naar de volgende stap.

3. Wanneer de app begint te zoeken en het aftellen start, schakelt u het apparaat in - het zal eenmaal knipperen met een LED. Om de detectie en koppeling te laten plaatsvinden, moet het apparaat zich binnen het dekkingsgebied van het draadloze netwerk van de hub bevinden (op een enkel beveiligd object).

 

Bij het inschakelen van het apparaat wordt het verzoek om aansluiting op de hub kortstondig verzonden.

Als de verbinding met de hub bij de eerste poging mislukt is, schakelt u het apparaat gedurende 5 seconden uit en probeert u het opnieuw.

Er kunnen maximaal 10 camera's of DVR's die het RTSP-protocol ondersteunen op de AJAX-hub worden aangesloten.

De Hub instellen


Instellingen van de hub en de aangesloten apparaten bevinden zich in het menu Hub instellingen.

 

AJAX Hub handleiding instellingenAJAX Hub handleiding instellingen
Instelbare parameters:

·         Gebruikers die toegang hebben tot uw beveiligingssysteem, welke rechten hun zijn toegekend, hoe de Hub gebeurtenissen meldt.

·         Ethernet: Instelling van de ethernetverbinding.

·         GSM: In-/uitschakelen van mobiele communicatie, instellen van de verbinding en verificatie van het account.

·         Geofence: Een herinnering aan het in-/uitschakelen van het beveiligingssysteem van de inbraakdetectiemodus, als een bepaalde zone wordt overschreden.

·         Groepen: Instellingen voor de groepsmodus.

·         Detectiezonetest: Testen van het detectiebereik van de apparaten die op de hub zijn aangesloten.

·         Jeweller: Identificatie van de hub-detector onderzoeksinterval en het aantal niet-geleverde datapakketten.

·         Service: Een groep service-instellingen van de Hub.

·         Monitoring Station: Aansluiting op de CMS-instellingen.

·         PRO: PRO-accounts op de Hub.

·         Beveiligingsbedrijven: Beveiligingsbedrijven in uw regio.

De locatie van de gebruiker wordt bepaald aan de hand van de gegevens van de GPS-antenne en iBeacon-bakens (alleen voor Apple-apparatuur).

 

Resetten van de Hub-instellingen

Om de Hub terug te zetten naar de standaard fabrieksinstellingen, schakelt u hem in en houdt u de aan/uit-knop gedurende 30 seconden ingedrukt (het logo begint rood te knipperen).

Tegelijkertijd worden alle aangesloten detectoren, kamerinstellingen en gebruikersinstellingen verwijderd.

De gebruikersprofielen blijven verbonden met het systeem.

 

Gebruikers

Na het toevoegen van de Hub aan het account, wordt u de beheerder van dit apparaat. Eén Hub kan tot 50 gebruikers/beheerders hebben. De beheerder kan gebruikers uitnodigen voor het beveiligingssysteem en hun rechten bepalen.

 

Gebeurtenis- en alarmmeldingen

De Hub stelt gebruikers op drie manieren op de hoogte van gebeurtenissen: pushmeldingen, SMS en oproepen.

 

AJAX Hub handleiding notificatie instellingenAJAX Hub handleiding notificatie instellingen

 

 

Meldingen worden ingesteld in het menu Gebruikers:

Activeren / uitschakelen

Mededelingen worden ontvangen na het in-/uitschakelen van het apparaat.

Sms en push-notificatie

 

Alarm

Kennisgevingen van binnendringing, brand, overstroming en brand

SMS, push-notificatie en oproep

 

Gebeurtenissen

Mededelingen over gebeurtenissen in verband met de AJAX WallSwitch, Relaisbediening

Sms en push-notificatie

 

Storingen

Meldingen van de verloren communicatie, storing, lage batterijlading of het openen van het detectorhuis

Sms en push-notificatie

 

 

Push-meldingen worden door AJAX Cloud naar de AJAX Security-systeemapp verzonden, als de internetverbinding beschikbaar is.

SMS wordt verzonden naar het telefoonnummer dat de gebruiker heeft opgegeven tijdens de registratie van het AJAX-account.

- Een telefoontje betekent dat de Hub het telefoonnummer belt dat in de AJAX-account is opgegeven.

 

De Hub belt alleen in het geval van een alarm om uw aandacht te trekken en de haalbaarheid van het missen van een kritische waarschuwing te verminderen. Het is aan te raden om dit soort meldingen in te schakelen. De Hub belt achtereenvolgens alle gebruikers die dit type melding hebben ingeschakeld in de volgorde die is gespecificeerd in de gebruikersinstellingen. Als het tweede alarm optreedt, zal de hub opnieuw een oproep doen, maar niet meer dan eens in de 2 minuten.

Het gesprek wordt automatisch afgebroken zodra u het beantwoordt.

Wij raden u aan het telefoonnummer van de Hub simkaart op te slaan in uw contactenlijst.

Aansluiten van het AJAX-systeem op een beveiligingsbedrijf


Aansluiting op de centrale meldkamer (CMS) is mogelijk via de Contact ID of SIA protocollen.

Indien u geïnteresseerd bent in deze dienst kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie.

Onderhoud van het Ajax-systeem


Onderhoud

Controleer regelmatig de operationele werking van het AJAX-beveiligingssysteem.

Reinig de behuizing van de Hub, ontdoe hem van stof, spinnenwebben en andere vervuilende stoffen zoals deze voorkomen. Gebruik een zachte, droge servet die geschikt is voor het onderhoud van de apparatuur.

Gebruik geen stoffen die alcohol, aceton, benzine en andere actieve oplosmiddelen bevatten voor het reinigen van de Hub.

 

Veiligheidseisen

Volg bij de installatie en het gebruik van de hub de algemene elektrische veiligheidsvoorschriften voor het gebruik van elektrische apparaten, evenals de vereisten van de wettelijke voorschriften inzake elektrische veiligheid.

 

Het is ten strengste verboden het apparaat onder spanning te demonteren! Gebruik het apparaat niet met een beschadigd netsnoer.